"Engelli Değil Farklıyım" adlı sosyal sorumluluk projesi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi,  Sosyal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında öğrencilerinin katılımı ile üniversitemiz ve şehrimiz adına uzun yıllardır önemli projeler gerçekleştirmektedir. Bu projelerin konusu, ilgili eğitim öğretim dönemlerinde farklılıklar göstererek her türlü alanda projeler hayata geçirilmektedir. Sosyal sorumluluk projeleri sayesinde, öğrencilerimize akademik eğitimleri dışında toplumsal konularda bilgi, beceri, deneyim ve eldeki kaynakları kullanarak farkındalıklarını ve duyarlılıklarını ortaya çıkarmaları amaçlanmaktadır. 2019-2020 yılı güz eğitim öğretim döneminde üniversitemiz adına belirlenen sosyal sorumluluk projesinin konusu “Engelli Değil Farklıyım” olarak belirlenmiştir.

Engellilerin yaşadıkları çevre,  fiziksel yetersizlikleri ve bunların yol açtığı sınırlamalar nedeniyle büyük önem taşımaktadır. Yaşam alanları tasarlanırken toplumun içinde yaşayan herkesin düşünülmesi gerekmektedir. Yollar, kaldırımlar, kamu binaları, okullar, yaşanılan konutlar hatta parklar ve bahçeler de engelli vatandaşlarımızın günlük yaşantılarını kolaylaştıracak ve toplumla iç içe olabilecekleri şekilde tasarlanmalıdır.

Engelli Değil Farklıyım sosyal sorumluluk projesi kapsamında,  Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu giriş katında görme engelli öğrencilerimizin okul içerisindeki günlük yaşantılarını kolaylaştırmak için sarı yol ( hissedilebilir yürüme yolu) yapılmıştır.

Danışman öğretim elemanları Öğr. Gör Ceyhun KÜÇÜK, Öğr. Gör Serdar SPOR, Öğr. Gör. Davut ÇUFALI ve Öğr. Gör. Kübra AKGÜN öncülüğünde Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri, Ameliyathane, Tıbbi Laboratuar Teknikleri ve Çocuk Gelişimi Programından öğrencilerin katılımıyla proje hayata geçirilmiştir.